Coca-Cola Testébresztő Fitnesz Nap 2014
Óbudai Futófesztivál
3x3 program


Melyik téma érdekel a legjobban?
Az egészségben betöltött szerep
Hírek, érdekességek
A táplálkozástudományi rész
Receptek
Játékok
Eseménynaptár
Birsalma - Birsalmás báránycomb
2007-10-25   |  Cikk nyomtatása   |  Cikk küldése e-mailben


Mennyei alliteráció.




Hozzávalók:
  • 1,8 kg báránycomb (csontos)
  • 8 birsalma
  • 6 dkg vaj
  • 4 fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 babérlevél
  • 2 zsályalevél
  • kakukkfű
  • őrölt bors
Elkészítés:

A combot óvatosan kicsontozzuk, és a húst a vajban aranyszínűre pirítjuk. Kivesszük, és a zsiradékot leitatjuk róla. A hagymákat kockákra vágjuk, a visszamaradt zsiradékban és még 2 evőkanál olajban üvegesre pároljuk. Beletesszük a húst, a kakukkfüvet, a babérleveleket és az egész birsalmákat. Sóval, borssal ízesítjük, és a maradék olajjal meglocsoljuk. Lefedjük, és meleg sütőben 7 óráig sütjük. A sütés vége előtt 1 órával a birsalmákat kivesszük, 4-4 részre vágjuk, meghámozzuk, sós vízben 30 percig főzzük. Magházukat kivágva visszatesszük a hús mellé. Amikor kész, a húst tálalótálra rakjuk, és a birsalmákkal körítjük. A sütésből megmaradt levet erős tűzön sűrűre főzzük, ha szükséges, újrafűszerezzük, és a húsra öntjük.




KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Birs
Birs a táplálkozásban

 
FrissFless 3x3 naponta!
FruitVeB
Fő támogatónk:
Agrármarketing Centrum
Honlapunkat receptekkel támogatja:
Fakanál

Rita konyhája
OÉTI
OÉTI
Spar
Budapesti Nagybani Piac
Gondolkodj egészségesen!
Match
Cora
További partnereink »
Videó:
Web-Videó
Web:
Media Online
Fordítás:
Villámfordítás

 

 

Sitemap SegítségKapcsolat© 2007-2011 FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet